Drömmar om en annan plats



Hej! Jag sitter hemma hos mina föräldrar och lyssnar på den här musiken. Ska snart ta mig över bron och in till stan för att dricka kaffe på stammishaket och planera drömmar. Om ni vill hjälpa mig får ni gärna dela med er av era Paristips. Boende, distansplugg, områden, favorithak och sånt man gärna vill veta. Jag hade varit evigt tacksam, tack.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Bodde där i våras - trivdes bäst i Marais och hängde mest på Stolly's.

2012-02-12 @ 13:34:00
Postat av: bla

jag distanspluggade i somras.. ville bo i london och bara ha det kul! Funkade sjukt bra. Läste indiska religioner och lite filosofi

2012-02-12 @ 16:27:30
Postat av: Mårten

Hallo.

Jag flyttade nyss till Paris. Det är bekvämt att hyra lägenhet via http://www.parisattitude.com/. Tänkte först att jag skulle studera på distans då såg jag att flera universitet har distanskurser, men jag tror bara det var Göteborg och Uppsalas universitet som har kurser som är helt webbaserade. Det vill säga att det är möjligt att bo på annan ort. I Paris bor jag i ett område som heter Oberkampf. Det ligger en liten bit ovanför Marais, men här är lite billigare och barer varvas med caféer och sköna pubar, lite andra lång känslar.

2012-02-12 @ 20:28:18
Postat av: stina

Le Marais är bäst och latinkvarteren.

Marais är där fashionistorna håller till tillsammans med bögarna och judarna. Smala gator med bästa butikerna! Latin är så sjut speciellt men har sin charm, de känns spännande. Första intrycket var inte så bra, men jag gillar området mer och mer.

2012-02-13 @ 08:54:12
Postat av: Jessica

mon dieu, jag pluggade fär för några år sen men då läste jag franska på en privatskola via SI som ordnar det för svenskar. gråter om du ska dit för jag vill så gärna igen. jag var där igen på semester i våras och upptäckte massor av nya ställen trots att jag varit där massor förut, i månader liksom. montmartre ovanför pigalle, marais och judekvarteren har fantastiska secondhand-affärer och små designbutiker. dör lite bara jag tänker på det. ät löksoppa på random brasserie, helst någon som ligger i skymundan. alltså det finns så mycket. ag hakar på istället, OK?! haha.

2012-02-15 @ 13:02:06
Postat av: Jessica (igen!)

och förresten, man ska inte hyra lägenhet via uthyrningsfirmor för de tar ut deposits och avgifter som är helt orimliga, ibland över 1000 euro. jag minns att vi kollade i någon tidning som var typ som blocket fast i pappersform. men det finns ju såklart på internet också. hos svenska kyrkan därnere brukar man kunna få hjälp med boende. tips är också att promenera längs st martin-kanalen, äta frukost vid seine, bara gå och gå och gå. för billig öl ska du gå till ett område vid pantheon och däruppe på den kullen ligger även ett litet torg som jag tror tillhör marais, som jag såklart inte minns vad det heter. billiga ölhak och vintagebutiker. man får inte heller missa marknaden/loppisen i montreuil! jag brinner verkligen här. nu slutar jag. tackohej

2012-02-15 @ 18:51:54
URL: http://blogg.fabriquedesign.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0