Hej söndag


På önskelistan nummer två: Skjorta från Weekday för femhundra kronor. Hörrni, har ni några erfarenheter kring utlandsstudier? Är det någon av er som pluggar utomlands just nu, och i sådana fall vart och vad? Berätta! Är jättesugen själv.

Kommentarer
Postat av: Antonia

gaaaah!!! viken snygg skjorta :):)

2012-03-04 @ 12:22:42
Postat av: Anonym

ironisk?

2012-03-04 @ 13:18:24
Postat av: Jessica

gör det, åk! bästa man nånsin kan göra.

2012-03-04 @ 14:53:22
Postat av: Sandra

Gör det!! Själv har jag planer på att plugga i London till hösten.

2012-03-04 @ 16:43:50
URL: http://fifthmarchs.blogspot.com
Postat av: Karin

Pluggade franska, konst och litteratur i Paris i höstas. Kan ha varit något av det bästa jag gjort. Rekommenderar verkligen!

2012-03-04 @ 17:00:36
Postat av: Pauline

Hejsan!



Jag bor i Berlin och pluggar kreativt skrivande på distans från luleå tekniska universitet, och får csn från Sverige. Det är verkligen perfekt om man vill komma iväg. :)



2012-03-04 @ 17:58:47
Postat av: isabelle

Jamen ja, åk! Jag pluggar på Santa monica college i L.A, helt fantastiskt. Tänkte inte så mycket egentligen, jag bara drog. Trodde ärligt talat inte att den här staden skulle vara något för mig då jag är van vid småstadsliv och får lätt panikångest bara jag kliver av tåget i sthlm liksom. Men vad fel jag hade, L.A må vara en stor stad, men tempot är lugnt och man får vara precis hur fan man vill här. Naturen är helt jävla storslagen och alldeles perfekt om man gillar att hika eller springa eller promenera eller bara sitta och stirra på solnedgången och njuta. Har precis köpt en cykel efter 2 år (?!) här och har nu återupptäckt staden på nytt. Fäller en glädjetår varje gång jag glider hem efter skolan i kvällssolen. Ah, NOG OM MIG. Haha. Nu vet inte jag om du nödvändigtvis vill dra iväg så långt, eller hur länge du vill vara borta och vad du vill plugga. Vad jag ville säga var mer; kör bara. Om det så slutar med att du hamnar i Oslo så kommer du inte ångra dig, att bosätta sig utomlands ett år eller två är enbart något positivt. Lycka till och ta hand om dig hörru!

2012-03-05 @ 00:54:30
URL: http://youhavetocallmedragon.blogg.se/
Postat av: bla

gört! Pluggade distans i London, och fick svenskt csn. (sen kan man alltid jobba extra lite i nåt litet café för att lära känna folk). Brighton är också trevligt. Likaså Paris, LA, Barcelona. Det bästa med London är att språket gör det hela lite lättare.. kram

2012-03-05 @ 14:47:39
Postat av: Jonathan

Tjena! Du kan kolla in lite grann vad jag har skrvit om att plugga utomlands om du är sugen.

2012-03-06 @ 19:01:51
URL: http://pluggautomlands.info/blog
Postat av: Linda Roos

Jag laser en Master of Engineering i Brisbane i Australien. Jag fick hjalp av Study Abroad. Det ar gratis om man aker ivag och det var skont att veta att allting var fixat och klart!

Jag kommer stanna i Australien ett tag da jag nu ar gift med min kille som ar harifran. Jag gillar att det alltid ar varmt, att man alltid kan aka till havet och visst ar det lite langt att aka.. Men lika bra att dra langt bort nar man kan..

Lycka till!

2012-03-08 @ 08:51:24
URL: http://lindar00s.wordpress.com
Postat av: Josefin

Jag pluggade en termin i Santa Barbara, California men det är inget att rekommendera om man inte vill ha massa svenskar runt omkring sig. Lite synd i och med att det är en fin och mysig liten stad, med en ganska bra skola. Fast åh andra sidan så försökte jag att hålla mig borta från svenskarna och jag utvecklade min engelska, och lärde mig mycket annat vilket jag är väldigt tacksam över! Något av det bästa jag gjort i mitt liv.

2012-03-09 @ 11:33:35
Postat av: Jenny O

Jag plugger just nu i Toulouse, Frankrike. Har snart varit här ett och ett halvt år, och det är det bästa jag gjort i mitt liv! Jag pluggar Business och allt är på engelska. Jag rekommenderar verkligen att studera utomlands; man får en helt annan uppfattning av världen och erfarenheter man aldrig skulle fått om man stannar i Sverige. Man möter människor från alla delar av världen, som även de är på utbytes-terminer. Så mitt råd är: Åk :))

2012-03-12 @ 12:28:41
URL: http://ojensans.blogspot.com/
Postat av: Olivia

Hej Natalie! Jag pluggar just nu journalistik och PR i Washington DC. Det är ett program ihopsatt av ett svenskt företag, IBS - International Business School. Första terminen läser man kurser på ett college och andra terminen gör man praktik. Jag trivs underbart i staden och träffar mycket människor, både i och utanför den svenska gruppen. Rekommenderar starkt att studera ett tag utomlands, man lär sig så mycket om sig själv och blir mer medveten om världen. Om jag ska plugga i något annat land i framtiden vill jag nog ordna det själv dock. Dels för att få en ännu mer genuin upplevelse av kulturen och slippa ett svenskt kollektiv och dels för att styra själv och hålla i mina egna pengar.

2012-03-23 @ 02:10:56
URL: http://www.thevagrantblog.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0